U heeft uw interieur met zorg samengesteld. Alles past perfect bij elkaar en u voelt zich écht thuis in uw woning. Maar soms wilt u de boel eens lekker opschudden. Gewoon, even iets anders in huis. Gelukkig hoeft u daarvoor niet heel uw huis overhoop te halen. Met de juiste woonaccessoires creëert u een heel andere sfeer in uw woning! Interieurstyliste Susanne Batenburg van Pronto Wonen vertelt alles over de laatste trends.

Trend 1. Groen

“Groen is de grootste trend dit seizoen, want planten zien we overal in terug! Ze zijn er als print op behang en op kussentjes, maar ook echte planten zijn op dit moment heel populair. Je kunt eigenlijk niet genoeg planten in je huis hebben. Zeker wanneer je diverse planten van verschillende soorten en groottes bij elkaar zet, geeft dat een heel mooi effect.”

Trend 2. Industrieel

“Een andere trend die je veel terugziet, is dat accessoires en ook kleine meubelen een industrieel tintje hebben. Bijvoorbeeld bijzettafels met een robuust, metalen onderstel en een houten blad. Metaal zie je ook veel terug in kandelaars en lampen. Daarbij zijn ook de lampen met draadkappen, waar je als het ware doorheen kijkt, heel populair. En in de vensterbank doen de ornamenten van bijvoorbeeld een tak die op twee ruwe metalen stokken staan op een robuuste voet het goed. Hoe stoerder, hoe beter.”

Trend 3. Warme tinten

“We gaan naar de winter toe en een warme tint maakt het in huis dan meteen lekker knus. Gelukkig zijn de warme tinten deze winter heel populair, dus dieprood, pastelroze en ook wel cognac en okergeel zien we veel terug in de meubels en de accessoires. Zeker in combinatie met velours geeft dat een lekker huiselijk effect. Met een zacht kussentje in deze kleuren wordt de bank nog uitnodigender. En ook geknoopte vloerkleden in warme tinten verkopen we veel.”

Kom langs voor de leukste accessoires!

Wilt u uw woning ook een opfrisser geven? En bent u geïnspireerd geraakt door deze trends? Kom dan naar Reedijk Wonen in Strijen. Susanne en haar collega’s van de accessoire-afdeling van Pronto Wonen staan voor u klaar om u te voorzien van tips en advies. Zo maakt u uw woning helemaal winterklaar!