Een houten tafel is natuurlijk een mooi meubel om te hebben in het huis, maar hoe houdt u hem ook mooi? Dat lijkt misschien een hele uitdaging te zijn, maar in de praktijk valt het best mee. Wilt u weten hoe u een houten tafel kunt onderhouden? We vertellen het u graag.

Het schoonmaken van een houten tafel

Een houten tafel wordt meestal dagelijks gebruikt.  Eten, spelletjes doen en in deze tijd ook werken: het gebeurt allemaal aan tafel. Iets dat iedere dag wordt gebruikt, wordt soms vies en moet schoongemaakt worden. Zo zorgt u ervoor dat er geen vlekken in de tafel trekken en krijgt stof geen kans.  Wat belangrijk is bij een houten tafel, is dat u zo min mogelijk schoonmaakmiddelen gebruikt. Als hij écht schoongemaakt moet worden, bijvoorbeeld door vieze vlekken, gebruik dan een licht vochtige doek. Wilt u echt een schoonmaakmiddel gebruiken? Kies dan voor groene zeep, dit is niet agressief.

Bescherm uw tafel goed!

Voorkomen is beter dan genezen. Bescherm uw tafel daarom goed, bijvoorbeeld door een laklaag of een beschermend middel te gebruiken. Daarmee wordt de tafel beschermd tegen vet en kan vuil er minder makkelijk in trekken. Welk middel u nodig heeft, hangt van de houtsoort en de manier waarop die is bewerkt. De experts van Reedijk Wonen adviseren u graag over het juiste middel voor uw tafel.

Kom eens langs bij Reedijk Wonen

Wilt u ook een mooie houten tafel? Kom langs bij Reedijk Wonen! In onze showroom vindt u een brede collectie houten tafels, dus er is er zeker één die bij uw smaak en stijl past. Onze collega’s kunnen u dan meteen adviseren over goed onderhoud van de tafel.