Het is weer tijd om de woning kerstklaar te maken. Wat zijn eigenlijk de kersttrends van dit jaar? Wij zetten de kersttrends van dit jaar voor u op een rijtje. 

Nostalgische kerst

Om met het goede nieuws te beginnen: de kerstballen van vorig jaar kunnen ook dit jaar nog prima. Die van vijf jaar geleden ook. Evenals de kerstballen die nog van uw oma zijn geweest. Want één van de trends van dit jaar is ‘Nostalgische kerst’. En dat betekent dat vintage kerstballen uit grootmoeders tijd weer helemaal hip zijn! Mixen en matchen met verschillende kleuren en stijlen is in deze trend het devies. Zelfs gekleurde lampjes zijn toegestaan. Vrolijker wordt het niet!

Botanisch en natuurlijk

Een andere trend gaat meer richting het natuurlijke en het botanische. Daarbij begint alles natuurlijk met een échte kerstboom – een kunstboom past hier niet bij – die u versiert met warm witte verlichting en kerstornamenten in natuurlijke kleuren. Het leukst is het als de decoraties ook van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zoals rotan kerstballen of licht houten kersthangers in de boom. Rustieke kaarsen op tafel en klaar is uw kerstsfeer!

Witte kerst

Bij kerst hoort sneeuw. Wit dus, en andere lichte pasteltinten! Uw kerstboom wordt oogverblindend met helderwitte LED-verlichting, witte ornamenten en kerstballen in lichte pasteltinten. Vooral roze en lila passen perfect bij het witte kerst-thema.