Een goede nachtrust is cruciaal. Winterse kou en zomerse plaknachten kunnen u echter behoorlijk uit uw slaap houden. Daarom is het heel belangrijk dat u het juiste dekbed kiest. We helpen u graag alvast een stukje op weg!

Dons, wol of synthetisch?

Een belangrijke keuze die u maakt wanneer u een dekbed koopt, is het materiaal. Er zijn wollen dekbedden op de markt, maar de meeste dekbedden zijn gemaakt van dons of van synthetisch materiaal. Het is niet zo dat een donzen dekbed per definitie beter is dan een synthetisch dekbed, wees een test van de Consumentenbond onlangs uit. Ook de prijs is niet per se een indicatie of het dekbed beter is. Wel van belang zijn uw persoonlijke voorkeuren. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk om zelf uw dekbed vaak te kunnen wassen? Dan kunt u het best voor een synthetisch dekbed kiezen. Een donzen dekbed moet namelijk professioneel gereinigd worden.
 

Donzen dekbed

Bij een donzen dekbed is het daarnaast belangrijk om te weten welke soort dons erin zit. Dons van ganzen is pluiziger en daardoor vaak beter en duurder dan eendendons. Maar ook een eendendonsdekbed is heerlijk comfortabel. Let ook op de hoeveelheid dons die erin zit. Wanneer er bijvoorbeeld op de verpakking staat dat een dekbed 60% dons bevat, bestaat de rest van de vulling uit veren. Veren zijn veel zwaarder dan dons en hebben dus minder vulkracht. Bovendien kunnen veertjes soms uit de tijk van het dekbed steken, iets om op te letten!
 

Vierseizoenendekbed

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of u het hele jaar door onder hetzelfde dekbed wilt slapen, of juist liever een vierseizoenendekbed wilt gebruiken. Meestal bestaan die uit twee dekbedden met verschillende diktes: een dun zomerdekbed en een wat dikker lente- en herfstdekbed. Eenmaal op elkaar geknoopt of aan elkaar geritst vormen ze een behaaglijk winterdekbed. 
 

Eenpersoons of tweepersoons?

Bij het kiezen van uw dekbed is het verder belangrijk om te bepalen of u samen onder een tweepersoons of lits-jumeaux-dekbed wilt liggen, of dat u allebei liever een eigen dekbed heeft. Hoewel ieder een eigen dekbed misschien wat ongezellig klinkt, zitten er ook voordelen aan. Nooit meer ruzie over wie nu weer het dekbed naar zijn of haar kant heeft getrokken, bijvoorbeeld. En ook nooit meer discussie over wanneer het winterdekbed er nu eens af mag: u bepaalt allebei zelf hoe dik en warm uw dekbed is.
 

Koop uw dekbed bij Reedijk Wonen

Zoekt u een nieuw dekbed? Kom dan eens langs bij Reedijk Wonen in Strijen. We hebben dekbedden in allerlei soorten en maten en van alle denkbare materialen, van merken als Auping en M Line. Uw perfecte dekbed zit er zeker bij!