Elk jaar kiest kleurbedrijf Pantone de kleur van het jaar. Voor 2022 is gekozen voor Pantone 17-3938 Very Peri – maar wij noemen het gewoon een mooie, frisse lavendeltint. Houd de interieurcollecties in de gaten, want deze kleur gaan we nog veel terugzien het komende jaar! 

Passend binnen de tijdgeest

Pantone kiest de kleur van het jaar natuurlijk niet zomaar, daar zit een diepere gedachte achter. De keuze voor Veri Peri is gebaseerd op het tijdsgewricht waarbinnen we ons op dit moment bevinden en de transitie die we doormaken. “Terwijl we uit een intense periode van isolement komen, veranderen onze opvattingen en normen en zijn onze fysieke en digitale levens op nieuwe manieren versmolten.” Gewichtige taal voor wat volgens ons een heel mooie kleur is om een nieuwe start te markeren. 

Waarmee combineert u deze tint? 

Lavendel (of lila) lijkt misschien een lastige kleur om te combineren. Maar eigenlijk valt dat heel erg mee en kan deze tint in heel veel stijlen en interieurs worden toegepast. Als muurverf kunt u Veri Peri gebruiken als basis voor een Scandinavisch geïnspireerd interieur met veel wit en licht hout. Maar ook in een interieur waarin veel zwart is verwerkt, komt Veri Peri tot z’n recht. En een combinatie met pasteltinten doet het natuurlijk altijd goed! Houdt u het liever wat kleiner? Met een woonaccessoire, zoals een vaas, kussentje of schilderij waarin deze kleur verwerkt zit, bent u helemaal bij de tijd, maar blijft het gebruik van lavendel toch subtiel. 

Ontdek de interieurcombinaties met Veri Peri

Bent u geïnspireerd geraakt om deze trendkleur meteen toe te gaan passen in uw interieur? Kom dan naar de showroom van Reedijk Wonen in Strijen en ontdek hoe lavendel uw woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken helemaal kan opfrissen voor het nieuwe jaar. Tot snel!