Lekker ontspannen na een dag hard werken, samen een film kijken met een grote bak popcorn op schoot, onder een dekentje een spannend boek lezen terwijl de regen tegen het raam slaat… we brengen stiekem behoorlijk veel tijd door op de bank. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken bij het kopen van uw bank. Een belangrijke keuze die u daarbij maakt: wordt het een leren bank, of een bank met stoffen bekleding?

Schoonmaken en beschermen

Veel mensen kiezen voor een leren bank, omdat ze denken dat die beter schoon te houden is. En inderdaad: gemorste frisdrank of saus kunt u van een leren bank relatief eenvoudig verwijderen. Maar dat wil niet zeggen dat een stoffen bank níet te reinigen is. U kunt uw bank bijvoorbeeld bij aankoop laten behandelen met een vuilafstotende laag. Vloeistoffen trekken dan niet of nauwelijks in de stof. Er zijn ook middeltjes in de handel waarmee u de bank zelf kunt behandelen. Test dit echter eerst op een onopvallende plaats!

Onderhoud

Wanneer u graag weinig onderhoud aan uw meubelen wilt plegen, dan is een stoffen bank de goede keuze. U hoeft hier namelijk weinig tot niets aan te doen, alleen stofzuigen. Maar ook een leren bank vergt eigenlijk nauwelijks onderhoud. Een paar keer per jaar reinigen en invetten met een speciaal product voor leer is voldoende om jarenlang van uw bank te genieten!

Levensduur

Over het algemeen gaan leren banken langer mee dan stoffen banken – mits ze goed onderhouden worden, natuurlijk. Maar ook een stoffen bank kan met gemak vijf tot tien jaar meegaan.

Wat kiest u?

Natuurlijk spelen praktische zaken een rol bij uw keuze voor een nieuw bankstel. Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk gewoon uw eigen smaak. Houdt u van de strakke stijl die een leren bank biedt? Of houdt van warm, huiselijk en dus van een stoffen bank? Wat uw voorkeur ook is: Reedijk Wonen in Strijen heeft de juiste bank voor ieder interieur en voor elk budget. Kom dus langs en laat u inspireren én adviseren door één van onze interieuradviseurs!