Ventkar vol stoffen, garen en band

Grondlegger Arie de Winter heeft bijna 25 jaar, van 1886 tot 1909, langs de deur gevent met zijn handkar vol stoffen, garen en band. Zijn vrouw Cornelia bestierde ondertussen de winkel. Ook schoonzoon Leendert Reedijk, die met dochter Elizabeth was getrouwd, ging met de fiets langs de deur. Dat venten met textiel heeft de familie Reedijk tot de jaren zestig volgehouden.


De eerste meubelen

In de winkel konden klanten bij Elizabeth Reedijk balatum (viltzeil), matten en de eerste meubelen kopen. Zoon Arie breidde vanaf 1941, samen met zijn vrouw Anna Reedijk-Dalm, de collectie meubelen en interieurartikelen uit. Als klanten iets zochten wat hij niet had staan, nam hij hen mee naar toonzalen in Rotterdam en omgeving. Die service aan klanten en oog voor hun wensen heeft Reedijk wonen nog steeds hoog in het vaandel staan!


Showroom met 10.000 m2 vloeroppervlak

Reedijk wonen breidde in 1971 uit met een nieuw pand (Boompjesstraat 21) en in 1982 opnieuw aan de Handelstraat 32. Dit alles om voldoende ruimte te bieden aan de groeiende collectie meubelen en voor complete woninginrichtingen. Wie tegenwoordig het beeldbepalende gebouw met bijna 10.000 m2 vloeroppervlak aan de Edisonweg 2 in Strijen bezoekt, kijkt zijn ogen uit. En realiseert zich hoogstwaarschijnlijk niet dat het allemaal begon met een ventkar.