ULTIMA; Ultieme uitstraling

Model Ultima heeft een robuust metalen onderstel en een stoer rustiek eiken blad. Het onderstel is op meerdere posities onder de bartafel te plaatsen, zodat alle barstoelen een ideale plaats aan de tafel kunnen krijgen. De bartafel is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar.

  • Prachtig rustiek eiken
  • Industriële uitstraling
  • Meerdere kleuren mogelijk

Model Ultima is als bartafel in 2 hoogtes mogelijk en uiteraard in verschillende maten te leveren.

Het eikenhout wat wij gebruiken voor onze tafels in afkomstig uit Europese bossen. Het hout wordt speciaal geselecteerd om het rustieke karakter te waarborgen. Nadat het hout tot planken gezaagd is, volgt er een lange periode om het hout goed te drogen. Dit gebeurt eerst aan de buitenlucht en daarna wordt het hout in droogkamers gedroogd tot het een ideaal vochtpercentage heeft. Heel dit proces neemt circa 6 tot 8 maanden in beslag.

Als het hout het juiste vochtpercentage heeft worden de planken in de maat van je tafel gezaagd. De losse planken worden wederom per tafelblad gesorteerd zodat het rustieke karakter goed naar voren komt. Hierdoor krijg je een unieke bartafel waarvan er geen tweede bestaat! De planken worden aan elkaar verlijmd tot een prachtig tafelblad en daarna wordt het blad volledig opgeschuurd.

Hierna volgt er een handmatige bewerking van het blad, vakmensen gaan aan de slag met speciaal gereedschap om de groeven en noesten goed te bewerken. Dit proces neemt geruime tijd in beslag want het is belangrijk dat het robuuste karakter van het tafelblad goed naar voren komt. Vervolgens wordt het tafelblad wederom handmatig geschuurd.

Daarna wordt aan de onderzijde van het tafelblad de metalen bussen aangebracht waar straks de poten in gemonteerd worden. Wij hebben ervoor gezorgd dat je altijd meerdere posities kunt kiezen om de poten te bevestigen. Op deze manier kun je de poten wat meer naar buiten of naar binnen plaatsen.

Vervolgens wordt het blad in de door jou gewenste kleur gebracht d.m.v. diverse beits en laklagen. Tenslotte worden de bladen en de poten zorgvuldig verpakt en naar jouw IN.HOUSE dealer vervoerd.

Waarom Reedijk Wonen

  • 1001 mogelijkheden
  • al uw woongemak onder één dak
  • meer dan 100 topmerken
  • persoonlijk interieuradvies