Het is een fundamentele keuze voor iedereen die een woning in gaat richten: wordt het een bankstel, of ga ik voor een hoekbank? Voor iedereen is die keuze heel persoonlijk. Over smaak valt immers niet te twisten. Maar voordat u de keuze maakt, is het wél belangrijk om over bepaalde zaken na te denken en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. We zetten ze voor u op een rijtje. 

Beschikbare ruimte

Eén van de belangrijkste overwegingen in uw keuze is de ruimte die u beschikbaar heeft. Over het algemeen geldt dat het in een kleinere ruimte handig kan zijn om te kiezen voor een hoekbank, omdat u dan op een minimaal oppervlak een maximaal aantal zitplaatsen creëert. 

Ruimtelijk effect

Een ander voordeel van een hoekbank, onafhankelijk van de hoeveelheid ruimte die u heeft: het oogt rustig en opgeruimd. Alle zitmeubelen staan immers in een hoek van de kamer opgesteld, zonder dat u tegen de rugleuning van een bank of fauteuil aankijkt. 

Gezelligheid

Vindt u het fijn om ’s avonds lekker tegen uw partner aan te kruipen op de bank? Ook dan is een hoekbank, of een bank met een chaise longue, ideaal! 

Flexibiliteit

Vindt u het leuk om af en toe te variëren met uw interieur? Bijvoorbeeld door de meubels te herschikken? Dan is een bankstel met bijvoorbeeld een 2- of 2,5-zitsbank en één of meerdere fauteuils of loveseats een betere keuze. Die zijn immers gemakkelijker te verplaatsen voor een heel nieuwe indeling van uw woonkamer. 

Verhuizen

Bent u van plan om binnen afzienbare tijd te verhuizen en wilt u ook dan nog plezier hebben van uw bank? In dat geval is een bankstel met losse elementen een verstandiger keuze. Uw hoekbank is immers opgesteld volgens een vaste hoek en verdeling, die misschien niet in uw nieuwe woning past. Met een bankstel van losse elementen is het eenvoudiger schuiven. 

Kies uw bank bij Reedijk Wonen

Met deze tips kunt u alvast bedenken of u een bankstel of een hoekbank wilt. Bent u er tóch nog niet helemaal uit, of wilt u inspiratie opdoen? Bij Reedijk Wonen in Strijen vindt u ruim 10.000 m2 woonbeleving, waaronder banken en banstellen in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Kom langs, ontdek wat bij u past en laat u adviseren door een van onze woonadviseurs!